Try out deelnemers DJL krijgen vandaag uitsluitsel!

Na de try-out van het afgelopen weekend in Utrecht staan Head Coach Wouter van den Boogaard en zijn staff voor zware keuzes; Het samenstellen van een nieuw selectieteam. Vele spelers die bij de try-out aanwezig waren zullen vandaag wat vaker op hun telefoon kijken om hun email te checken.

Alle deelnemers zijn in afwachting van de beslissende woorden van de coaches, vandaag zullen de spelers geïnformeerd worden. Head Coach van den Boogaard, zijn coaching staff en medewerkers willen niets overhaast doen en daardoor is de evaluatie een dag uitgelopen. Complete spelersprofielen zijn de afgelopen week aangemaakt. Naast alle NAW gegevens worden er foto’s/video’s aan toegevoegd, en ook lengte, gewicht en natuurlijk je positie-skills.

De opnames van de try out zijn zorgvuldig bestudeerd en zijn over en weer gegaan tussen de diverse positie-coaches. Een stevige samenwerking met goed overleg is hier de basis. Daarnaast worden zij natuurlijk ondersteund door alle in kaart gebrachte gegevens van de combine.

De evaluatie word gebasseerd op basis van het totaalpakket van een speler, meetbare resultaten maar zeker ook football vaardigheden. Inmiddels heeft de DJL Coaching staff ook een goede band opgebouwd met de Jeugd Tackle en Cadets-coaches binnen de verenigingen in Nederland. Vragen zoals, ‘komt de speler trouw naar de training? Staat hij open om gecoacht te worden? Toont de speler inzet op de trainingen?’ kunnen doorslag geven om geselecteerd of afgewezen te worden.

Wij kijken uit naar een succesvol 2018 met de nieuwe selectie van de Dutch Junior Lions we kunnen niet wachten om op 11 maart op het veld te staan voor de eerste training!