“I LOVE AMERICAN FOOTBALL!”

Wat is de reden dat je wil meedoen aan de Academy?

Allereerst wil ik Wouter van den Boogaard bedanken voor deze uitnodiging. Ik ben er trots op onderdeel uit te mogen maken van dit fantastische project, dat zeker succesvol zal zijn.

Als Europese coach moet het laten groeien en uitbreiden een van je belangrijkste doelen zijn, en ik ben er heilig van overtuigd dat dit project daarvoor de juiste weg bewandelt. Mijn motivatie om deel te nemen is om een basis te leggen voor de deelnemende spelers. Ik wil dat ze zich openstellen voor nieuwe manieren van coachen en oefeningen. Daarnaast wil ik zelf uiteraard ook leren van de andere ervaren coaches die de academy heeft verzameld.

Wat verwacht je van de spelers?

Ik verwacht een goede inzet, een goede houding, leergierigheid veel plezier en hard werk.

Wat vind je leuk aan het werken met jonge spelers?

Het coachen van jeugd is het meest belonende en plezierige onderdeel van coachen. Ik ga ervan uit dat der spelers nog onbeschreven boeken zijn, waarbij de eerste pagina’s de rest van hun footballeven beinvloeden. Dat is dan ook de reden dat ik nooit alleen aan hun footballvaardigheden werk maar ook aan hun mindset zodat ze betere football spelers worden maar ook coachbaar blijven.

Mensen in Nederland zijn niet zo bekend met het football in Portugal, kun je daar iets meer over vertellen?

Football bestaat pas 7 jaar in Portugal. In div 1 komen inmiddels 10 teams uit. Deze teams groeien snel en er zijn in diverse plaatsen clubs aan het opstarten.

Dit is de tweede keer in een korte periode dat je naar Nederland komt. Je moet wel echt van het spelletje houden om zo ver te reizen?

Klopt, recentelijk was ik headcoach van het Growth of a Game Skills Camp in Utrecht wat ook een fantastische ervaring was. En nu dan de Academy waar ik veel van verwacht. Ik hou van het leren van andere coaches en daarom is het nooit te ver om te reizen. ‘I LOVE AMERICAN FOOTBALL!’

Heb jij je al aangemeld voor de 22ste oktober? Wees er snel bij want er zijn nog maar een beperkt aantal plekken beschikbaar!