“Dit soort dagen zijn zo belangrijk voor de jeugdspelers!”

Een week voor de Academy in Arnhem blikken we terug met de speciale gastcoach van Utrecht, Tom van Duijn.

Hoe vond je het om voor de Academy op het veld te staan?

Het was een superleuke ervaring, goed georganiseerd door coach Wouter en zijn crew! Er waren dusdanig veel coaches dat alle posities voldoende aandacht kregen, dit is iets wat ik erg belangrijk vindt. Ook het kennisniveau van alle Nederlandse maar ook Europese coaches lag erg hoog. De spelers en coaches hebben ondanks het slechte weer 100% gegeven en hebben allemaal weer iets kunnen leren.
Gastcoach van de Academy, is dat iets wat je als bijzonder hebt ervaren?
Dat de spelers af en toe naar je opkijken en zich afvragen of ik wel echt bij de New Yorker Lions speel vond ik erg grappig, dit had ik in Nederland nog nooit ervaren.

Wat vond je van het niveau van de spelers?

Er was veel talent. Ik heb de meeste tijd bij de U16 doorgebracht en je ziet dat daar nog wel veel kennis ontbreekt. Juist daarom zijn dit soort dagen zo belangrijk voor de spelers maar zeker ook voor de coaches.
Met welke 3 woorden zou je de Academy willen omschrijven en waarom?

Fundamentals: zijn gewoon het allerbelangrijkst en dient elke jeugdcoach te weten.

Fun: plezier maken met een grote groep gasten van jouw leeftijd met dezelfde passie.

Hollandse Nuchterheid: Er zitten bijvoorbeeld spelers bij die bij hun eigen team de beste zijn, maar bij de Academy niet bij de top 3 horen. Dit is goed voor deze spelers om weer even met beide benen op de grond te worden gezet.

Gaan we je nog een keer terug zien bij de Academy, Tom?

Als mijn werk en wedstrijdschema het toelaten wil ik zeker terugkomen! Het is een goed indicatief en houdt de sport jong. De sport moet meebewegen met de tijd en dit platform zorgt daarvoor. Keep up the good work AFBN Academy!

Het is nog niet te laat, meld je NU aan voor de Academy aankomende zondag in Arnhem!